Het Investeringsklaar Programma is gericht op het ontwikkelen van meervoudige business cases (financiële doorrekening en business case), impact waardeproposities en ondersteuning, coaching en toegang tot financiering en het creëren van de combinatie van financiering en markten ‘fit for purpose’. Verschillende werksessies met de projectteams en financieel adviseurs om te komen tot een financieel model met meerjarige prognose (resultatenrekening, balans, cashflow) en financieringsbehoefte.
De belangrijkste informatie op een rijtje
Het Investeringsklaar programma bestaat uit twee onderdelen. Het eerste deel is een groepsgewijze programmatische aanpak met een aantal workshopdagen. Het tweede deel bestaat uit individuele begeleiding.
Deelname aan het Investeringsklaar programma is kosteloos. We vragen GEEN aandelen of opties van de startups, ondernemingen of initiatieven voor dit programma.
- Doel: Inzicht verkrijgen in de financiële prognose van het project en/of onderneming (financieringsbehoefte, verwachte opbrengsten en kosten, investeringen, werkkapitaal, etc.). Het uitwerken van een meervoudig financieel plan.
- Geschikt voor: bedrijven met de potentie tot meervoudige en regeneratieve waarde
- Kenmerkende vraag: Kan mijn onderneming financiering ophalen?
Data Investeringsklaar programma
Sluiting inschrijving
Maandag 29 mei 2023
Selectiegesprekken
Dinsdag 30 mei 2023
Definitieve selectie en bekendmaking
Vrijdag 2 juni 2023
Kennismaking en bespreken business case
6 juni 2023
Programma
Juni – november 2023
(circa 8 workshopdagen en coaching, afsluiting in november met Showcase Day)
Showcase Diner
30 november 2023
We maken jouw onderneming klaar voor investering aan de hand van de volgende criteria;
- Brengt het een positief of negatief financieel rendement voor het portfolio van de regio?
- Wat is de regionale meerwaarde?
- Wat is de haalbaarheid van het project?
- Wat is het maatschappelijk rendement?
- Wat is de netto impact?
- Wat is het financieel rendement?
- Wat is de potentiële regionale meervoudigheid?
- Welke risico’s zijn er?
- Wat is de potentie voor opschaling van dit project?
- Wat is de termijn en het break-even point?
- Hoe ga je zoveel mogelijk potentieel ontsluiten?
Hoe doe ik mee?
Lijkt het jou nuttig om mee te doen aan het Investeringsklaar programma, maar zou je graag nog iets meer informatie willen? Dan kun je ons bezoeken tijdens een van onze Proeverijen. Ben je helemaal overtuigd? Meld dan jouw onderneming dan direct aan voor het traject.
Wanneer je je hebt aangemeld voor het Investeringsklaar programma zal een selectiecommissie jouw inzending beoordelen op oa. potentie, het team en de mate van duurzaamheid van jouw innovatie. Bij positieve beoordelen zal er daarna een intakegesprek ingepland worden.
Houd rekening met het vrijmaken van tijd voor de gezamenlijke workshops en om te werken aan jouw bedrijf en innovatie.
Programma Investeringsklaar
De inhoud van dit programma is gericht op het ontwikkelen van meervoudige business cases (financiële doorrekening en business case), impact waardeproposities en ondersteuning, coaching en toegang tot financiering en het creëren van de combinatie van financiering en markten ‘fit for purpose’.
Activiteiten:
- Verschillende werksessies met de projectteams en financieel adviseurs om te komen tot een financieel model met meerjarige prognose (resultatenrekening, balans, cashflow) en financieringsbehoefte.
- Continuous Due Diligence, beproefde methodiek om een continu overzicht te geven van de kansen en risico’s bij financiering en bedrijfseconomische huishouding van de onderneming.
- Individuele begeleiding op inhoud van het financiele plan.
Voorwaarden voor deelname
- Innovatie binnen de thema’s van duurzaamheid;
- Jouw onderneming is gevestigd in de regio Rivierenland;
- Wij verwachten dat er minstens één teamlid aanwezig is bij alle workshops;
Criteria voor meervoudige waardecases
Meervoudigheid
- Meerdere functies worden tegelijkertijd en integraal ingevuld (economisch, werkgelegenheid, klimaat, natuur, landschap, wonen e.d.)
Netwerk gefinancierd
- Blended gefinancierd, waarbij meerdere financieringsbronnen (investeringen, impactbonds, filantropisch, institutioneel kapitaal e.d.) en doelstellingen worden gerealiseerd (economisch, werkgelegenheid, klimaat, natuur, landschap, wonen e.d.)
Lange termijn
- Lange termijnperspectief met lange termijn investeerders in verschillende fasen van ontwikkeling als één geheel georganiseerd (vroege fase investeerders met publiek geld en institutioneel kapitaal).
Regeneratief
- Ten eerste: het creëren van een regeneratieve economie en bloeiende maatschappij binnen de grenzen van onze planeet en biosfeer.
- Ten tweede: regeneratief in de zin dat de waarde die wordt gecreëerd in een regio ook terugvloeit naar de regio (ergo: naar de maatschappij).
Additionele regionale en industrie challenges
In samenwerking met gemeenten, bedrijven en publieke organisaties worden er verschillende Challenges georganiseerd. Regio FruitDelta Rivierenland stelt een aantal plekken beschikbaar voor tijdens de Innovatieversneller. Dankzij de Challenges zijn er meerdere extra plekken beschikbaar voor deelnemende teams. Met deze Challenges kun je een plek krijgen in het traject waarbij je je specifiek richt op een bepaald thema.
Als bedrijf maak je dus extra kans om deel te kunnen nemen aan de Innovatieversneller Rivierenland. Zie je een match met een Challenge? Schrijf je dan ook zeker daarvoor in!